Wednesday, 18 January 2012 2 comments

Bunyi Pelik

Dari 9 Januari lagi, bunyi pelik (mendengus) sudah berlaku serata dunia seperti Canada, Sweden, Hungary, Denmark, Costa Rica, dan Czech Republic. Namun yang menjadi tanda tanya seminggu ini adalah bunyi yang sama sudah direkodkan di Kota Samarahan, Sabah pada 11-12 Januari baru-baru ini (ramai sudah tahu). 

Ada yang pesimis mengatakan bunyi mesin dari ladang Felcra Kampung Endap. Namun hujah ini ditolak;
- Jika bunyi mesin, kenapa hanya hari itu berbunyi, sebelum itu masyarakat setempat tidak pernah mendengar bunyi demikian.
- Pekerja beroperasi pukul dari 2 pagi hingga 5 pagi?
- Kenapa bunyi seumpamanya berlaku seluruh dunia?

Apa yang ingin dibincangkan, sekali lagi projek rahsia HAARP dikaitkan. Bentuk awan dikatakan pelik dengan kedudukan awan lurus dan teratur. Gempa bumi juga berlaku di Sumatera, Indonesia pada magnitude 7.3 Richter.

Masih selesa menonton maharaja lawak? Masih asyik berjoget dengan artis pujaan? Musuh sudah lama melakukan perancangan. Hanya pada Allah tempat memohon pertolongan. 





Sunday, 15 January 2012 1 comments

Blackberry untuk Dijual

Assalamualaikum. Post kali tentang Blackberry. Ade sorang member nie dia nak jual blackberry tapi x tau nak jual dekat sape ? Pikir punye pikir dia pi suruh aq jual. Aq pun x tau nak jual kat sape ? Jadi tu yg aq tulis pasal  blackberry mane la tau korang semua yg pembaca nie ade yang nak beli blackberrykan. Lagi pon dia nak jual murah 120 siap dengan pos. Dia kate nak pakai duit cepat. Blackberry nye baru lagi bru paki 2 bulan dia tukar tepon sebab dia kate x best pakai blackberry. So dia jual lah kalau nak tengok telefonye boleh tengok kat bawah.


























Amacam nampak baru lagi kan kalau nak beli boleh telepon 
014 tekan2 x dapat
Assalamualaikum


Tuesday, 3 January 2012 0 comments

Hari Pertama Sekolah


         Assalamualaikum. Post kali nie nak cerita tentang hari pertama sekolah. Hari pertama sekolah mesti best tapi sayang pada permulaan memang x best sebab masa nak pergi sekolah tu, keluar rumah je terus pergi sekolah. Masa tengah hendak pergi sekolah basikal aq buat masalah tayar bocor daaa. Lepas tu, apelagi patah balik la. Suruh mak aq hantar sekolah.

        Bila sampai je dekat sekolah, itulah saat yg paling best masuk - masuk sekolah je kawan dah ade semua berkumpul. Memang terbaik la saat tu !!! Tapi yg lagi terbaik semua bau kedai (barang baru). Semua ceria je. masuk kelas ade pulak cikgu baru. Memang aq terbaik la. ok itu je nak cerita kalau ade mase nanti aq tulis lagi. Assalamualaikum ~
Saturday, 31 December 2011 1 comments

Selamat Tahun Baru


         Selamat Tahun Baru !!! 2012 datang dan 2011 pergi. Sekejap je rasa pejam celik pejam celik tahun baru. Lepas tahun baru sekolah pun tiba hadoyai sekolah pulak. 2012 adalah Candidate PMR bagi aq. Tahun yang penuh dengan peperangan. Tahun yang penuh mencabar bagi ku. Harap - harap tahun 2012 menjadi tahun yang terbaik buat aq.

          Moga kita semua lebih diberkati, lebih menyanyangi, tiada rasa hasad dan dengki. Aq doakan yang terbaik untuk semua rakyat Malaysia dan di dunia ini. Tiadalah perperangan, kekecohan, biarlag keamanan dan kemakmuran terus melanda di dunia ini. Mari kita kumpul pahala Tahun depan dan tahun hadapan dan tahun hadapan dan tahun hadapan ! Insyallah ! Amin.
Friday, 30 December 2011 0 comments

Penat Betul !

          Fuhhhhh !!! setelah penat update blog tukar itu tukar ini. Akhirnye siap jugak blog nie tapi tak cantik mne pun. Tapi tak ape asal dapat tukar blog dari yang sebelum nie lagi serabot pening kalau tegok blog tu. Nie yang tukar baru tu. 

          Setelah je siap memang puas hati betul tengok hasil dia memang tak sia - sia buat itu buat ini. Walaupun penat, tired and letih memang puas betul.
0 comments

MyKad Baru Mulai 3 Januari

PERBEZAAN imej sinar ultra lembayung atau UV yang timbul dari 
kad pengenalan yang baru (kanan) dengan kad pengenalan lama 
ketika dipancarkan dengan cahaya UV. Jabatan Pendaftaran 
Negara (JPN) akan mengeluarkan kad baru itu mulai 3 Januari 2012 
secara berperingkat dan akan dimulakan di ibu pejabat JPN 
Putrajaya dan JPN Shah Alam, Selangor. - Foto Effendy Rashid

PUTRAJAYA: Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) akan mengeluarkan MyKad baru yang mempunyai ciri-ciri keselamatan terkini secara berperingkat mulai Selasa ini, kata Ketua Pengarahnya, Datuk Jariah Mohd Said.
Beliau berkata pengeluaran MyKad baru akan dilaksanakan secara berperingkat bermula di JPN Putrajaya dan JPN Shah Alam, Selangor, sebelum dilaksanakan sepenuhnya di seluruh negara selepas 15 Februari ini.
Thursday, 29 December 2011 0 comments

Selamat "Berbuka" Sekolah ?

Gambar pagar sekolah lama 

          Selamat "Berbuka Sekolah. Pelik tak ayat tu. Aq raase macam pelik pulak. Aq dengar dah macam Puasa pulak "Berbuka" tapi tu berbuka lain nie berbuka lain. Takpe korang pahamkan ape itu Selamat "Berbuka" Sekolah. Kalau korang tak paham buat la paham (malas nak terangkan).
 
;